Більше мільярда людей можуть втратити слух - вчені зробили невтішний прогоноз
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Більше мільярда людей можуть втратити слух - вчені зробили невтішний прогоноз

Більше мільярда людей можуть втратити слух - вчені зробили невтішний прогоноз
Джерело:  online.ua

За останніми прогнозами вчених, майже половина людей у віці від 12 до 35 років, а це близько 1,1 мільярда осіб, ризикують втратити слух. Причина – гучна музика, яку вони слухають в навушниках, передає ONLINE.UA з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я.

ВООЗ та Міжнародний союз електрозв'язку (МСЕ) напередодні Міжнародного дня охорони слуху, який відзначається 3 березня, опублікували рекомендації для виробників і користувачів музикальних пристроїв.

Вчені рекомендують, щоб вбудована система для смартфонів і цифрових аудіоплеєрів визначала тривалість прослуховування аудіозаписів і рівень звуку, автоматично знижувала гучність, коли перевищений ліміт, і дозволяла батькам контролювати гучність музики, яку слухають їх діти, а також надавала користувачам загальну інформацію, як можна слухати музику без ризику для слуху.

"Понад 5 відсотків жителів планети – 466 мільйонів людей – страждають від серйозних проблем зі слухом. Більшість з них – дорослі, які проживають в країнах з середнім і низьким рівнем доходу. До 2050 року кожна десята людина буде страждати від проблем зі слухом", - стверджують у ВООЗ.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в 2018 році найпопулярнішим подарунком на Різдво виявилися бездротові навушники AirPods, які покупці, в буквальному сенсі, розбирали з прилавків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?