В СБУ розповіли, як російські спецслужби нападають на храми і залякують священиків УПЦ МП
Категорія
Україна
Дата публікації

В СБУ розповіли, як російські спецслужби нападають на храми і залякують священиків УПЦ МП

В СБУ розповіли, як російські спецслужби нападають на храми і залякують священиків УПЦ МП
Джерело:  online.ua

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що спецслужби Росії вчиняють напади на храми і залякують священиків УПЦ МП з метою дестабілізації ситуації в Україні напередодні виборів, передає ONLINE.UA.

Він повідомив, що уже фіксує, як "розігрується уже релігійна карта України".

 "Після того, як Росія програла битву за томос, і в Україні створена православна церква, для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні на релігійному ґрунті наші "друзі" за поребриком вдаються до вчинення протиправних проявів щодо культових споруд УПЦ МП", - розповів Грицак.

За словами очільника СБУ, спецслужби РФ залякують священиків.

"Перед вчиненням якихось акцій екстремістського або протиправного характеру щодо культових споруд ставиться завдання залякувати представників УПЦ МП, щоби їх реакція, так би мовити, виглядала більше природною", - розповів Грицак.

Голова СБУ додав, що напади на храми зафіксували на сході країни.

"Напади на культові споруди Московського патріархату були організовані з території окупованого Донбасу, але у нас є підтверджені дані, що плани по дестабілізації або по зігранню релігійного чинника в Україні по дестабілізації ситуації на релігійному ґрунті узгоджувалися з ФСБ РФ у по Ростовській області", - сказав Грицак.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  на Житомирщині перший прихід УПЦ МП вирішив перейти в ПЦУ, незважаючи на незгоду настоятеля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?