В Євросоюзі відповіли, коли можуть схвалити нові санкції проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В Євросоюзі відповіли, коли можуть схвалити нові санкції проти РФ

В Євросоюзі відповіли, коли можуть схвалити нові санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

Глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні перед початком засідання Ради ЄС у закордонних справах заявила, що рішення про нові санкції Європейського Союзу проти Росії може бути ухвалено в найближчі тижні, передає ONLINE.UA.

"В найближчі пару тижнів може бути нове одностайне рішення щодо санкцій, пов’язане з останніми подіями. Ми бачимо лише негативний розвиток подій на місцях, і я розраховую, що країни будуть єдині у продовжені існуючих санкцій і запровадженні нових", - сказала Могеріні.

Окрім того, дипломатка зазначила, що за останні п’ять років ЄС не тільки запроваджував санкції, але і зберігав єдність щодо обмежувальних заходів, які постійно поновлювалися, зважаючи на відсутність прогресу у виконанні Мінських угод.

"Я казала з самого початку, що мета санкцій не в тому, щоб зберігати їх вічно, а в тому, щоб чинити тиск і одного дня вони будуть зняті. Але ми не бачимо позитивних кроків і саме тому країни-члени поки зберігають їх", - сказала Могеріні.

Як повідомляв ONLINE.UA, політичний експерт та голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента"Володимир Фесенко вважає, що заяви США і ЄС про введення санкцій проти Росії через ситуацію в Азові – страшилка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?