Вчені розповіли, що саме позитивно впливає на тривалість життя людини
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, що саме позитивно впливає на тривалість життя людини

Вчені розповіли, що саме позитивно впливає на тривалість життя людини
Джерело:  online.ua

Американським вченим вдалося виявити механізм сну, який знижує ризик передчасної смерті. Дослідники з Гарвардської медичної школи повідомляють, що це відбувається завдяки виробленню протизапальних молекул, передає ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert!.

Зазначається, що рівень цих молекул знижується через недостатній час для відпочинку.

"В експерименті вчені використали генетично модифікованих мишей, які схильні до розвитку атеросклерозу. Половина гризунів достатньо спала, а інша половина гризунів мала порушений режим сну. У останньої групи виникло прогресивне ураження артерій. У них також підвищилася кількість бляшок в судинах на одну третину у порівнянні з іншою групою мишей", - сказанно в повідомленні.

Також вказано, що ті гризуни, які постраждали від порушення сну, мали вдвічі менше клітин, які безпосередньо беруть участь у розвитку запальних процесів.

"До того ж, в організмі мишей з порушенням сну, вироблялося менше гормону орексин. Останній бере участь в регуляції сну і пробудження. У тих мишей, яким вводили додаткові кількості орексина, ураження кровоносних судин зменшилася", - зазначають вчені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що природна речовина фізетін, що міститься в багатьох овочах і фруктах, позитивно впливає на тривалість життя людини, а також блокує процеси старіння. Такий висновок зробили американські вчені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?