"Б'ють наших вірян": УПЦ МП поскаржилася на ПЦУ в ООН та ОБСЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Б'ють наших вірян": УПЦ МП поскаржилася на ПЦУ в ООН та ОБСЄ

"Б'ють наших вірян": УПЦ МП поскаржилася на ПЦУ в ООН та ОБСЄ
Джерело:  online.ua

УПЦ МП звернулася до офіціних представників Організації Об'єднаних Націй, Європейського союзу та ОБСЄ через нібито факти масових порушень прав людини в Україні та "реальну загрозу" ескалації релігійних конфліктів. Гучні звинувачення першим висунув єпископ Баришівський Української православної церкви Московського патріархату Віктор (Коцаба), передає ONLINE.UA.

"Наша Церква є найбільшою конфесією України, яка налічує понад 12 тисяч громад. Ці храми і монастирі відвідують мільйони громадян України, які люблять свою країну і свій народ, невпинно моляться про припинення війни та встановлення миру на своїй Батьківщині", - йдеться у заяві єпископа.

Він також стверджує, що православних віруючих нібито б’ють, а священнослужителів УПЦ МП примушують переходити в нову українську церкву. Окрім того, до своєї заяви представник Московського патріархату додав "шокуючі кадри побиття віруючих і захоплення храмів".

Також єпископ поскаржився, що за українським законодавством УПЦ МП має перейменуватися, що нібито є втручанням у внутрішні справи церкви.

"Ми ніколи не заперечували наш духовний зв’язок з Руською Православною Церквою, від якої Українська Православна Церква отримала незалежність у всіх адміністративно-управлінських та фінансово-господарських питаннях відповідно до Томосу про незалежність і самостійність, дарованого нашій Церкві ще в 1990 році", - сказав він.

Єпископ назвав необгрунтованими звинувачення у "зв’язках з Москвою", "сепаратизмі" та "пропаганді руського міра".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що голова СБУ Василь Грицак заявив, що спецслужби Росії вчиняють напади на храми і залякують священиків УПЦ МП з метою дестабілізації ситуації в Україні напередодні виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?