"Він не буде чекати": в Британії назвали наступну ціль Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

"Він не буде чекати": в Британії назвали наступну ціль Путіна

"Він не буде чекати": в Британії назвали наступну ціль Путіна

Член Ради реформ у 2016-2017 роках, колишній підполковник британської армії Глен Грант прогнозує, що Кремль може піти на спробу закрити прохід кораблям в Одесу. Якщо Москва хоча б кілька разів заблокує прохід для суден у цей регіон в Чорному морі, то багато з них просто не зважаться знову прямувати до Одеси.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

За словами Гранта, Путін використовує комуністичний стиль ведення війни – хвилеподібний.

"Усі ці хвилі накочуються не в якомусь одному конкретному місці – хвиля тут, потім хвиля там. Наша проблема в тому, що ми дивимося тільки на військову, бойову складову. Але чимало цих хвиль не є саме такими. Вони бувають дипломатичними, політичними, економічними, фінансовими. Всі ці засоби вони використовуватимуть там, де це можливо. Наступною хвилею може бути спроба закрити прохід кораблям в Одесу. Маючи великі сили неподалік від цього регіону, вони можуть спробувати піти на такий крок", – сказав Грант.

На його думку, РФ може поставити на певну паузу свої військові наміри.

"Я не вірю, що Путін чекатиме вічно, адже у нього закінчуються гроші. Тому йому довелося скоригувати свої плани, урізати апетити. Він був змушений зменшити кількість танків і літаків, причому досить серйозно. Але у нього все ще є багато радянської техніки, враховуючи чимало танків, які зосереджені на кордоні. І йому треба використовувати їх, адже він не може собі дозволити тримати їх занадто довго без роботи і водночас не може собі дозволити купувати нові танки", - каже експерт.

Грант наголосив, що Україна та міжнародна спільнота мають зрозуміти, де правда у словах Кремля, коли його представники говорять про їх озброєння та хизуються новітньою зброєю, сучасними роботами.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, чого можна чекати від Путіна в 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?