Як жирова маса захищає ваш організм - цікаве дослідження
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як жирова маса захищає ваш організм - цікаве дослідження

Як жирова маса захищає ваш організм - цікаве дослідження
Джерело:  online.ua

Міжнародна група вчених після тривалих досліджень прийшла до неочікуваного висновку - виявилося, що жир забезпечує організму стійкість до інфекцій, передає ONLINE.UA з посиланням на The Independent.

Фахівці пояснюють, що Т-клітини пам'яті, виявлені в жировому прошарку мишей і мавп, зберігають інформацію про антигени і формують вторинну імунну відповідь.

"Якщо одного разу вони зіткнулися з патогеном, то наступного разу будуть активніше з ним боротися. Вчені двічі піддавали піддослідних мишей дії бактерій. Вдруге Т-клітини швидше від інших імунних клітин відповідали на патогени. Жирова тканина служить чарівним зіллям, що активує T-клітини", – розповідає співавтор дослідження Ясміна Белкайд.

В ході досліджень було виявлено, що Т-клітини пам'яті утворюють щільні групи в жирових відкладеннях, які володіють величезним запасом поживних речовин. Жир повинен вважатися імунним органом, стверджує викладач медицини в Колумбійському університеті Ентоні Ферранте. Варто зазначити, що корисний не весь жир і не в будь-яких кількостях – мова, звичайно, не йде про ожиріння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що зайва вага у жінок до настання менопаузи захищає організм від виникнення раку молочної залози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?