Порошенко назвав головну мету Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко назвав головну мету Кремля

Порошенко назвав головну мету Кремля
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском у Києві заявив, що РФ намагається знищити українську державність, що підтверджується, зокрема її агресивними діями в Азово-Чорноморському басейні та захопленням українських моряків, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

"Мета Кремля - знищити українську державність, створити так звану другу версію Радянського Союзу... Ви дуже добре знаєте, що таке Радянський Союз, що таке Варшавський блок, що таке минуле, звідки ми разом з вами вийшли. Тільки наші ефективні дії, тільки наша солідарність не допустить повернення в ці сумні часи", - додав він, звертаючись до Туска.

Окрім того, український лідер подякував Туску за особисту позицію на підтримку України.

"Ви вже назавжди увійшли в історію як людина, яка дуже багато зробила для України. І український народ дуже вдячний вам. Я дуже щасливий, що в ці дуже важливі для України дні, ми разом з вами", - сказав Петро Порошенко.

Він також подякував за "єдність ЄС та солідарність з Україною" під час консенсусного прийняття рішення щодо "азовського пакету" санкцій.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Порошенко заявив, що Україна буде відстоювати свободу вільного проходу кораблів через Керченську протоку в Азовське море, яке блокує Росія, і готова відправити в регіон своїх спостерігачів. Україна буде вимагати від РФ, аби вона виконувала свої міжнародні зобов’язання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?