В Кабміні розповіли, коли Україна зможе відмовитися від імпортного газу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Кабміні розповіли, коли Україна зможе відмовитися від імпортного газу

В Кабміні розповіли, коли Україна зможе відмовитися від імпортного газу
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна зможе відмовитися від імпортного газу у найближчі 5 років завдяки відкриттю доступу до українських надр. Про це він сказав у ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає ONLINE.UA.

"У нас є безліч можливостей стати енергонезалежними. Ми починаємо розкручувати дуже складну і закриту систему - доступ до українських надр. Я вважаю, що у найближчі 5 років цей відкритий доступ та дасть нам можливість не купувати газ за валюту, а виробляти в Україні", - зазначив голова Кабміну.

Як відомо, нещодавно голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв заявив, що Росія робить все для того аби припинити транзитувати газ територією України і тому планує запустити газопроводи "Північний потік-2" і "Турецький потік". Зниження обсягів транзиту українською ГТС до нуля "відкриє шлях для повноцінної російської агресії" в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін, підбиваючи підсумки тристоронньої зустрічі Україна-ЄС-РФ щодо газових питань в Брюсселі, заявив, що російська сторона затягує час у тристоронніх переговорах з транзиту газу через територію України, бо очікує зміну політичної ситуації в нашій країні після президентських виборів, які пройдуть у березні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?