"РФ залишається нашим партнером": Меркель виступила зі скандальною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"РФ залишається нашим партнером": Меркель виступила зі скандальною заявою

"РФ залишається нашим партнером": Меркель виступила зі скандальною заявою
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Росія залишається партнером ФРН, а також додала, що стурбована можливими діями Білого дому щодо "Північного потоку-2" після того, як віце-президент США Майкл Пенс закликав Євросоюз відмовитися від будівництва російського підводного газопроводу в обхід України, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Як відомо, протягом останніх десяти днів американські дипломати намагалися схилити високопоставлених чиновників з Парижа і Брюсселя до посилення своїх позицій щодо проекту "Північний потік-2".

"18 лютого під час Мюнхенської конференції з безпеки віце-президент США Майкл Пенс наголосив на жорсткій позиції США щодо газопроводу "Північний потік-2" і закликав Євросоюз наслідувати їхній приклад. Раніше США неодноразово критикували проект, а посол США в ФРН Річард Гренелл навіть письмово попередив німецькі фірми про можливість прийняття щодо них обмежувальних заходів через підтримку будівництва газопроводу", - сказано в повідомленні.

Що цікаво, Меркель заявила, що вона на боці Порошенка, але Росія залишиться партнером Німеччини. Зокрема, Ангела Меркель підтримала "Північний потік-2". За її словами, "російський газ залишається російським незалежно від того, як він надходить – через Балтійське море чи через Україну".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Німеччині визнали, що Північний потік-2 можна зупинити санкціями США, які американський уряд має намір ввести проти спеціалізованих компаній, без унікальних технологій яких будівництво буде неможливо. Але німецька влада загрожує відповіддю США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?