У Верховній Раді пояснили, чому Путін після Грузії напав ще й на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Верховній Раді пояснили, чому Путін після Грузії напав ще й на Україну

У Верховній Раді пояснили, чому Путін після Грузії напав ще й на Україну
Джерело:  online.ua

Очільник Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що президент Росії Володимир Путін хоче відновити контроль над усім пострадянським простором і безпосередньо впливати на увесь світ. Саме тому після грузинських подій 2008 року він не зупинився та через 6 років напав на Україну, що є ключовим елементом для відновлення імперії, передає ONLINE.UA.

"Вони не знали, як реагувати на агресію Росії в Україні, як реагувати на брутальне нехтування Путіним міжнародних правових норм і підписаними угодами. Хоча насправді сталося те, про що ми ще попереджали у 2008 році, коли російські танки вторглися на територію суверенної Грузії", – зауважив спікер українського парламенту.

Парубій також вважає, що якби тоді світ дав адекватну відповідь на дії Росії, Путін не наважився би зробити наступний крок. Відтак, події 2008 року привели окупантів в Україну у 2014-му.

"Для того, щоб розуміти справжні плани Путіна достатньо слухати його самого. Адже це він назвав розпад СРСР найбільшою геополітичною катастрофою століття та подією, яка мала найбільший вплив на нього самого. І безсумнівно, головною геополітичною метою Кремля є відновлення повного контролю над усім пострадянським простором і безпосередній вплив на весь світ,
– зазначив політик.

Він наголошує, що уже у 2008 році метою Путіна була далеко не Грузія, що і підтвердили його подальші кроки.

"Це був його перший пробний камінь на випробування цивілізованого вільного світу на далекоглядність, міцність і єдність. Так і у 2014 році його метою було не тільки захоплення Криму, а всієї України. Ключовий елемент для відновлення імперії. Ключовий, але далеко не останній", - додав Парубій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що одіозний помічник президента РФ Владислав Сурков заявив, що в Росії формується "держава нового типу", так звана "держава Путіна". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?