В Євросоюзі дали 5 корисних порад українській владі
Категорія
Україна
Дата публікації

В Євросоюзі дали 5 корисних порад українській владі

В Євросоюзі дали 5 корисних порад українській владі

Президент Європейської ради Дональд Туск дав 5 корисних та простих порад українським політикам під час виступу у Верховній Раді, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Очільник ЄР зазначив, що не має наміру повчати українців, як облаштовувати власний дім.

"Не завдайте один одному надмірної шкоди на найближчих виборах. Ваша історія, як і історія мого народу, підтверджує, що внутрішні конфлікти в наших двох країнах є найбільшим подарункам для третьої сторони. Також пам’ятайте, що ваші опоненти в Європі чекають на будь-який привід, аби зіпсувати нинішню солідарність між Брюсселем і Києвом", - сказав він.

Друга порада - вдумливо оминати спокуси радикального націоналізму і популізму, адже якщо ми поступимося рецидивам шовінізму і в Європі, і в Україні, то ми неминуче потрапимо в конфлікти…

"Україна надто велика, аби для почуття величі потребувати наркотику популізму", - наголосив він.

Голова Європейської ради також порадив українським політикам не наслідувати тих європейських політиків, які хочуть переконати, що демократія, заснована на свободі, правах людини - це пережиток минулого, а зараз настає модель авторитарної демократії.

"Четверта порада: будуйте доброчесну державу. Чесність і прозорість потрібні не тому, що це вимога ЄС, а тому, що цього потребують ваші громадяни. Не припиняйте позитивних змін, навіть якшо вони болючі для когось", - заявив він.

В якості п’ятої поради Туск закликав повірити у молодь і нагадав, що п’ять років тому молоді українці склали іспит, а деякі сплатили найвищу ціну.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Туск закликав не вчити українців бути Європою. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?