Литва вступилася за Україну та розкритикувала "азовські санкції" ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Литва вступилася за Україну та розкритикувала "азовські санкції" ЄС

Литва вступилася за Україну та розкритикувала "азовські санкції" ЄС

Санкції ЄС у відповідь на дії Росії проти України "іноді занадто незначні, іноді занадто запізнілі". З такою жорсткою заявою виступив голова МЗС Литви Лінас Лінкявічус 18 лютого, коли стало відомо про досягнення політичного консенсусу щодо "азовського пакету" санкцій проти громадян РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода"

"Я хотів би швидше реагувати на це, оскільки інцидент (захоплення Росією українських кораблів у Чорному морі в листопаді 2018 року – Ред.) стався наприкінці листопада. Ми були б більш ефективними, якщо б ми вживали заходів швидко, оперативно і потужно", – вказав Лінкявічус.

Як відомо, в Євросоюзі досягли політичного консенсусу щодо запровадження персональних санкцій у зв’язку із нападом росіян на українські судна поблизу Керченської протоки в листопаді. За словами глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні, офіційне схвалення нормативно-правового санкційного акту буде формалізовано у найближчі дні.Персональні санкції ЄС передбачають заборону на отримання віз та заморожування активів приблизно для 8 осіб, причетних до затримання моряків.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  в НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі,  заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?