У Чорне море терміново зайшли чотири кораблі НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чорне море терміново зайшли чотири кораблі НАТО

У Чорне море терміново зайшли чотири кораблі НАТО
Джерело:  online.ua

У Чорне море зайшли чотири кораблі зі складу з'єднання другої постійної військово-морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2), передає ONLINE.UA з посиланням на Об'єднане командування Військово-морських сил Альянсу.

"Група здійснює планове патрулювання з метою підвищення взаємосумісності між моряками країн-союзників і країн-партнерів у Чорному морі. В рамках патрулювання група братиме участь у навчаннях "Посейдон" - щорічних протимінних тренувальних заходах, організованих Румунією і Болгарією", - сказано у повідомленні.

Варто зазначити, що з часу анексії Криму у 2014 році НАТО збільшило свою присутність у Чорному морі. Кількість патрулів морських груп НАТО зросла у 2018 році з двох до трьох для кожної групи на максимальний період перебування у Чорному морі впродовж 120 днів впродовж року. У 2017 році було лише два патрулі для кожної групи впродовж 80 днів присутності Альянсу у Чорному морі.

"Другу Постійну протимінну групу НАТО очолює командувач німецьких Військово-морських сил Мартін Шварц на флагманському військово-транспортному кораблі FGS Werra. До групи також входять турецький тральщик з пошуку мін TCG Akcakoca, румунський корабель ROS Lt Lupu Dinescu і болгарський BGS Tsibar", - пише прес-служба.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в порт Одеси прибув британський військовий корабель, який став першим кораблем НАТО, прибулим на допомогу Україні для протистояння російської агресії в Азовському і Чорному морях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?