МВС звернулось з важливим закликом до кандидатів у президенти України
Категорія
Україна
Дата публікації

МВС звернулось з важливим закликом до кандидатів у президенти України

МВС звернулось з важливим закликом до кандидатів у президенти України
Джерело:  online.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що кандидатам у президенти України необхідно верифікувати (підтвердити) свої акаунти у Facebook та Instagram. Це потрібно, щоб запобігти недобросовісній агітації та створення фейкових профілів кандидатів, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що кіберполіція проводитиме спеціальний моніторинг до завершення передвиборчої кампанії.

"Ми виявлятимемо фейкові профілі у Facebook та Instagram, створені у період передвиборчої агітації, які використовують імена офіційно зареєстрованих кандидатів у президенти України. А адміністрація соціальної мережі блокуватиме ці сторінки", – сказав Аваков.

Варто зазначити, що адміністрація Facebook передбачила процедуру верифікації сторінок кандидатів – отримання блакитної позначки blue badge на підтвердження її автентичності. Саме такі сторінки кандидати зможуть безпечно використовувати для інформування. А користувачі соцмереж будуть впевнені, що інформація з такої сторінки справді підготовлена командою відповідного кандидата у президенти.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в МЗС України відреагували на слова спеціального представника Держдепартаменту США Курта Волкера про те, що Україні слід допустити російських спостерігачів на вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?