"Білорусі загрожує війна і анексія": експерт шокував невтішним прогнозом
Категорія
Політика
Дата публікації

"Білорусі загрожує війна і анексія": експерт шокував невтішним прогнозом

"Білорусі загрожує війна і анексія": експерт шокував невтішним прогнозом
Джерело:  ЛІГА.net

Влада РФ планує приєднати Білорусь і впритул наблизиться до кордонів Західної Європи. З таким невтішним прогнозом виступив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, передає ONLINE.UA з посиланням на  LIGA.net.

"Ключовий ризик - це повторення в Білорусі українського сценарію з війною і анексією. На цю країну чекає такий сценарій, якщо вона не почне реформуватися", - сказав Расмуссен.

На його думку, білорусам необхідно почати реформи, які ведуть до демократії і свободи, "щоб уберегтися від агресії росіян".

"Тільки ці речі створять захист від російської агресії", - підкреслив колишній генсек Альянсу.

Експерт зазначив, що добре пам'ятає заяви російського президента Володимира Путіна про те, що Білорусь треба включити до "великої російської держави", і це дуже схоже на незаконну анексію українського Криму.

"І я б хотів, щоб Білорусь отримувала більше допомоги від Заходу. Але нам потрібно бачити переорієнтацію Білорусі на свободу і демократію", - зазначив він.

Сам Расмуссен розуміє, що президент Білорусі Олександр Лукашенко не хоче реформувати країну і рухатися на Захід.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Лукашенко назвав умови, на яких можливий розвиток союзного об’єднання з Росією, в тому числі введення єдиної валюти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?