Оперний співак Анатолій Кочерга дасть концерт у Києві
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Оперний співак Анатолій Кочерга дасть концерт у Києві

Оперний співак Анатолій Кочерга дасть концерт у Києві
Джерело:  online.ua

26 березня 2019 року в Жовтневому Палаці виступить оперний співак світового рівня, народний артист України — Анатолій Кочерга. Будучи солістом Київського оперного театру став наймолодшим в історії Народним Артистом СРСР, повідомляє ONLINE.UA.

Володар двох американських премій «Grammy» за запис партії Бориса з опери «Борис Годунов» Модеста Мусоргського. Міжнародна кар'єра «відомого басу слов'янського походження» стартувала в кінці 80-х у Віденській державній опері. У різні роки працював за контрактами в італійському театрі «Ла Скала», лондонському «Ковент-Гарден» і в американській «Метрополітен-опера». До речі, артист виступив на сцені Нью-Йоркської «Метрополітен-опера» в «Хованщині» Мусоргського в ролі князя Івана Хованського. Після прем'єри газета «The New York Times» написала: «Спів Кочерги — як ефект вибуху бомби».

Крім потужного голосу, Анатолій Кочерга завжди відрізнявся драматичним талантом. У 1982 році зіграв роль Мефістофеля у фільмі-опері «Фауст», режисером якого виступив Борис Небієрідзе. До речі, на сцені МЦКМ артист порадує фанатів «Куплетами Мефістофеля» Шарля Гуно та іншими аріями з опер. Прозвучать романси і пісні як українських, так і зарубіжних композиторів.

 «Пісня, в порівнянні з оперною арією, важче тим, що там немає ні декорацій, ні партнерів, ні режисера, який говорить, куди піти і навіщо. Ти один. І потрібно створити за короткий час якийсь образ, захопити людей, щоб вони тобі повірили. Мені здається, виконувати пісні, романси набагато складніше, тому що ти один на один з публікою. І кожне своє виконання на сцені я до сих пір сприймаю як іспит: я здаю його, перш за все, самому собі, і публіці, звичайно», — розповів Анатолій Кочерга.

Глядачі України матимуть можливість побачити і почути артиста 26 березня 2019 року на концерті «Симфонія Романсу» в Жовтневому Палаці в супроводі Народного оркестру народних інструментів під керівництвом заслуженого працівника культури України Вікторії Васильєвої.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?