Microsoft повідомляє про масштабні атаки російських хакерів
Категорія
Світ
Дата публікації

Microsoft повідомляє про масштабні атаки російських хакерів

Microsoft повідомляє про масштабні атаки російських хакерів
Джерело:  online.ua

 Лише протягом 2018 року російські хакери здійснили атаки на аналітичні центри, пов'язані з політикою ЄС, зокрема на Німецьку раду з міжнародних відносин, Інститут Аспена та Німецький фонд Маршалла. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Microsoft.

"Загалом 104 сторінки, що належать людям з цих трьох організацій, розташованих у Бельгії, Франції, Німеччині, Польщі, Румунії та Сербії, були атаковані хакерами у вересні-грудні", - сказано в повідомленні.

За даними корпорації, багато з атак йдуть від групи, яку ми називаємо Strontium", більш відому як Fancy Bear, пов'язану з російською службою розвідки ГРУ. Про це розповів Том Берт, віце-президент з питань безпеки і довіри споживачів.

"Останні хакерські кампанії були спрямовані на отримання облікових даних співробітників і встановлення шкідливих програм на комп'ютери. Атаковані організації регулярно взаємодіють з політичними гравцями та партіями, тобто хакери можуть отримати конфіденційну інформацію посадових осіб", - пише прес-служба.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 жовтня  у Швейцарії затримали двох росіян за підозрою у плануванні здійснення хакерської атаки  на лабораторію Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у Лозанні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?