"Північний потік-2": в ЄС ухвалили важливе рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

"Північний потік-2": в ЄС ухвалили важливе рішення

"Північний потік-2": в ЄС ухвалили важливе рішення
Джерело:  online.ua

Комітет постійних представників держав ЄС (Coreper) погодив проект поправок до газової директиви ЄС, які стосуються проекту газопроводу "Північний потік-2", передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Ради Євросоюзу.

"Правила газового ринку ЄС застосовуватимуться до трубопроводів до та з третіх країн. Coreper схвалив угоду між головуючою в ЄС Румунією та Європарламентом щодо газової директиви", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою запропонованих поправок до газової директиви є забезпечення того, щоб правила, що регулюють внутрішній ринок газу в ЄС, застосовувалися до газотранспортних ліній між державою-членом та третьою країною.

"Це зробить нормативно-правову базу ЄС більш послідовною, підвищить прозорість та забезпечить правову визначеність як для інвесторів у газовій інфраструктурі, так і для користувачів мережі", - йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Як відомо, нещодавно посли ЄС дали "зелене світло" переговорам про зміну газової директиви. Однак вони внесли німецько-французьку поправку до проекту, що обмежує застосування права ЄС до газопроводів на морях. Мова йде про застосування права ЄС лише до тих частин газопроводу, які пролягають у територіальних водах останньої держави-члена уздовж траси газогону. Відтак, газовій директиві ЄС буде підпорядковуватися лише та частина "Північного потоку-2", яка пролягатиме у територіальних водах Німеччини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США висунули жорстку вимогу ЄС і Німеччині по "Північному потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?