"Це найгірший рівень з часів Другої світової": Макрон виступив з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це найгірший рівень з часів Другої світової": Макрон виступив з резонансною заявою

"Це найгірший рівень з часів Другої світової": Макрон виступив з резонансною заявою

Глобальний антисемітизм досяг свого найгіршого рівня з часів Другої світової війни. З даною тривожною заявою виступив президент Франції Еммануель Макрон після того, як тисячі людей вийшли на вулиці країни, щоб засудити антисемітизм і злочини на ґрунті ненависті.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

На думку французького лідера, за останні роки антисемітизм значно посилився, особливо погіршилася ситуація в останні тижні.

"Схоже, що наша країна, а також вся Європа і більшість західних демократій стикаються з відродженням антисемітизму, небаченого з часів Другої світової війни", – сказав президент Франції.

Політик запевнив, що Франція ухвалить визначення антисемітизму, розроблене Міжнародним альянсом пам’яті жертв Голокосту. У визначенні йдеться, що антисемітизм може приймати форму "відмови єврейському народу в його праві на самовизначення, наприклад, стверджуючи, що існування держави Ізраїль є расистським прагненням".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон планує виступити з великою промовою, у якій опише Brexit як сигнал європейцям прокинутись. Також французький лідер закличе Європу бути більш напористою поряд із конкуруючими світовими державами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?