"Це як закохатись у дівчину": відомий політик вразив промовою про Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

"Це як закохатись у дівчину": відомий політик вразив промовою про Україну

"Це як закохатись у дівчину": відомий політик вразив промовою про Україну
Джерело:  zaxid.net

20 лютого голова Європейської ради Дональд Туск відвідав Львів, де виступив із промовою у Львівському національному університеті та отримав звання доктора Honoris Causa. За його словами, він є польським патріотом і одночасно рішучим європейцем, передає ONLINE.UA з посиланням на  Zaxid.net.

"Не бачу тут жодного конфлікту. Навпаки. Я є польським патріотом і дуже люблю Польщу, і дуже люблю Україну. Не бачу в цьому жодного парадоксу. Для мене особисто, я маю такий досвід, любити Польщу і Україну - це як любити свою маму і закохатись у дівчину", - відзначив політик.

Окрім того, Туск закликав до єднання України та Польщі, цитуючи Папу Івана Павла ІІ.

"У Польщі досі найбезпечніше закликати до поєднання з сусідами, посилаючись на Папу. Він сказав у річницю Волинської трагедії: Нове тисячоліття вимагає, аби українці і поляки не були поневолені своїми сумними спогадами минулого"-, - процитував Туск понтифіка. -Нема сьогодні країни, яка більше ніж Польща цінує роль незалежної України у Європі і підтримує її проєвропейські прагнення".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Туск дав 5 корисних та простих порад українським політикам під час виступу у Верховній Раді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?