"Росія більше не буде нам диктувати, що робити": Польща будує канал в обхід РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

"Росія більше не буде нам диктувати, що робити": Польща будує канал в обхід РФ

"Росія більше не буде нам диктувати, що робити": Польща будує канал в обхід РФ
Джерело:  online.ua

Влада Польщі повідомила про початок будівництва каналу через Віслинську косу. Він повинен сполучити Балтійське море з Віслинською затокою. Канал дозволить суднам довжиною до 100 метрів заходити в польський порт Ельблонг, оминаючи територіальні води Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

Європейська комісія вкотре звернулася до Польщі з вимогою надати детальної інформації про будівництво каналу через Віслинську косу і наполягає на проведенні термінової зустрічі з представниками польської влади.

"Комісія не задоволена тим, що Польща почала будувати канал нібито без екологічних дозволів.Брюссель сумнівається, що судноплавний канал, як запевняє польська влада, не матиме значного впливу на охоронні ділянки Natura 2000", - сказано в повідомленні.

У Єврокомісії також звернули увагу на різні обґрунтування щодо побудови каналу через Віслинську косу. Спочатку Польща пояснювала це соціально-економічними міркуваннями, а потім – гарантіями державної безпеки.

Влада РФ переконана, що рішення польського уряду збудувати канал політичне. Воно загрожує екології та економіці регіону. Однак, голова керівної партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський не підтримує заяви Росії.

"Будівництво судноплавного каналу покаже, що часи, коли росіяни диктували полякам, що їм можна робити на польській території, а що ні, завершилися", – наголосив він.

Проект планують завершити до 2022 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на Всесвітньому економічному форумі у Давосі заявив, що план з будівництва газопроводу "Північний потік-2", який Росія прокладає у Німеччину через Балтійське море в обхід України, загрожує всій Східній Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?