"Вони сидять і все слухають": Путін прокоментував ізоляцію інтернету в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

"Вони сидять і все слухають": Путін прокоментував ізоляцію інтернету в Росії

"Вони сидять і все слухають": Путін прокоментував ізоляцію інтернету в Росії
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін стверджує, що є теоретична імовірність відключення Росії від інтернету. Саме тому країна має готуватися до такого розвитку подій. За словами очільника Кремля, на Заході "сто разів" подумають перед тим, як відключати Росію від інтернету, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Я ж не можу за наших партнерів казати, що в них на думці. Я думаю, що це їм завдасть колосальної шкоди. Вони ж там сидять, це ж їхній винахід, і все слухають, бачать і читають, що ви кажете, накопичують цю інформацію. А так не будуть", – наголосив Путін.

Як відомо, 12 лютого Державна Дума Росії підтримала законопроект про "суверенний інтернет", який передбачає автономну роботу російського сегмента інтернету.

Автори законопроекту заявили, що враховували "агресивний характер прийнятої у вересні 2018 року стратегії національної кібербезпеки США".

Нагадаємо, раніше заступник директора ФСБ Сергій Смирнов заявив про необхідність контролю над інтернетом для боротьби з тероризмом. Він стверджує, що кіберпростір має перебувати під контролем "компетентних органів".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше СБУ викрила групу інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до підготовки до втручання у вибори президента України в 2019 році. На даний момент їх діяльність заблокована в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?