ЗМІ: Білорусь продає Україні вугілля з ОРДЛО
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ: Білорусь продає Україні вугілля з ОРДЛО

ЗМІ: Білорусь продає Україні вугілля з ОРДЛО
Джерело:  Hromadske

У минулому році Білорусь експортувала до України кам'яного вугілля на 50,36 мільйона доларів, що у 798 разів більше, ніж у 2017 році. Про це повідомляє  Громадське  з посиланням на  дані  Державної служби статистики Білорусі, передає ONLINE.UA..

Обсяги експорту антрациту з Білорусі до України за рік зросли у 307 разів та становили 8,82 мільйона доларів.

Що цікаво, у даних українського Держстату імпорт вугілля з Білорусі не відображено взагалі.

Вказано, що покладів вугілля у Білорусі мало, і представлені вони в основному бурим вугіллям. Антрациту в Білорусі немає взагалі. Відтак, єдиним джерелом цього вугілля могла стати лише його купівля в інших країнах.

За даними журналістів  "Радыё Свабода", вугілля до Білорусі могло потрапити з шахт на тимчасово окупованому Донбасі. Зокрема, таким чином це вугілля купує компанія "ДТЕК" Ріната Ахметова та державна компанія Центренерго, яку планували приватизувати наприкінці 2018 року.

Варто зазначити, що новим способом постачання вугілля з окупованого Донбасу державна компанія зацікавилась після того, як у 2016 році потрапила у скандал через купівлю вугілля у бойовиків.

У компанії Ахметова журналістам повідомили, що вугілля з Білорусі не купують.

Як повідомляв ONLINE.UA, ще рік тому П ольща офіційно визнала ввезення вугілля з непідконтрольної уряду території Донбасу.  Відзначається, що польський міністр енергетики Кшиштоф Тхужевский розповів, що з окупованого проросійськими бойовиками Донбасу ввезли 11 тис. т. вугілля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?