В США розповіли, з якими країнами більше не будуть співпрацювати
Категорія
Світ
Дата публікації

В США розповіли, з якими країнами більше не будуть співпрацювати

В США розповіли, з якими країнами більше не будуть співпрацювати
Джерело:  online.ua

 Сполучені Штати не зможуть співпрацювати або обмінюватися інформацією з країнами, які використовують системи китайської компанії Huawei Technologies, посилаючись на загрозу безпеці. З даною заявою виступив державний секретар США Майк Помпео, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами політика, країни Європи та інші країни повинні зрозуміти ризики впровадження телекомунікаційного обладнання компанії Huawei, і що, коли це станеться, вони в кінцевому підсумку відмовляться використовувати системи компанії.

"Низка держав, зокрема США, Канада, Австралія, Японія, Чехія наклали значні обмеження на Huawei і ZTE (Норвегія, Польща і Німеччина також розглядають подібні кроки) через побоювання, що використання продукції компаній зробить їхні мережі вразливими для проникнення та шпигунства ззовні.Техніка Huawei нібито має "чорні двері", які дають китайським спецслужбам доступ до зашифрованих даних пристроїв, хоча Пекін це заперечує", - сказано в повідомленні.

Як відомо, в ЄС стверджують, що китайські компанії виробляють чіпи, які можуть бути використані "для отримання секретів".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Пентагону  заявив, що США збільшать кількість американських винищувачів-бомбардувальників, готових до бойових операцій.  Він наголосив, що повітряні сили країни повинні бути краще підготовлені до потенційної війни з Росією чи Китаєм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?