"Криза, яка спровокувала війну": "незалежне" видання "Медуза" шокувало матеріалом про Революцію Гідності
Категорія
Світ
Дата публікації

"Криза, яка спровокувала війну": "незалежне" видання "Медуза" шокувало матеріалом про Революцію Гідності

"Криза, яка спровокувала війну": "незалежне" видання "Медуза" шокувало матеріалом про Революцію Гідності
Джерело:  online.ua

Російськомовне видання "Медуза", яке завжди позиціонувало себе як "незалежне ЗМІ, що виступає за свободу розповсюдження інформації", опублікувало цинічний матеріал про Революцію Гідності в Україні. Стаття має назву "Столкновения на киевском Майдане пять лет назад. Как это было". Автори матеріалу роблять розлогий огляд подій того періоду, проте уже в перших рядках назвають Революцію Гідності "кризою", яка нібито спровокувала "різке втручання Росії", повідомляє ONLINE.UA.

"21 лютого 2014 року колишній президент України Віктор Янукович поїхав з Києва до Харкова, а звідти втік до Росії. Україна переживала в ці дні наймасштабнішу кризу в своїй новітній історії. З листопада в Києві тривали антиурядові акції, на Майдані - площі Незалежності - в ході зіткнень з міліцією загинули більше сотні людей. Наслідки цієї кризи: різке втручання Росії, приєднання Криму, війна в Донбасі, розрив відносин між країнами", - сказано в статті.

Окрім того, автори матеріалу цинічно нагамаються виправдати дії президента-зрадника Віктора Януковича, стверджуючи, що він нібито намагався врегулювати конфлікт "мирним" способом.

"Віктор Янукович зробив спробу мирного врегулювання конфлікту, зокрема, оголосивши амністію тим, хто був затриманий на вулицях до цього, - але було пізно. На Майдані почали будувати барикади, натовп кілька разів штурмував будівлі урядового кварталу на вулиці Грушевського", - пише ЗМІ.

Згадуючи події тих страшних днів, кількість загиблих та поранених, автори статті чомусь забувають уточнити, як саме загинули мітингуючі. Окрім того, не згадується, що саме  20 лютого, у "кривавий четвер", Росія розпочала спецоперацію по захопленню Криму, яка надалі переросла у російську збройну агресію проти України та війну на сході України.

"Це був найжорстокіший місяць протистояння в Києві. Тільки в ході зіткнень 18-20 лютого загинули 77 демонстрантів і 17 військових і співробітників правоохоронних органів, сотні людей - поранені. Згорів Будинок профспілок поруч з Майданом. Втративши всі нитки управління ситуацією Віктор Янукович 21 лютого втік з Києва", - зазначається в матеріалі.

Meduza  — російськомовне інтернет-ЗМІ, створене колишнім головним редактором Lenta.ru Галиною Тимченко. Видання зареєстровано в Латвії.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 лютого в Україні відзначали День Героїв Небесної Сотні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?