Чому не варто боятися взяти собаку з притулку
Категорія
Культура
Дата публікації

Чому не варто боятися взяти собаку з притулку

Чому не варто боятися взяти собаку з притулку
Джерело:  online.ua

Забрати тварину з притулку додому - дуже важливий крок, який змінить ваше життя. Приймаючи таке рішення, ви берете на себе реальне зобов'язання дбати про свого вихованця протягом всього його життя точно так же, якби це була дитина. Тому подумайте про ключові моменти такого рішення.

Про що потрібно подумати перед адопцією:

1. Заздалегідь переконайтеся, що ви можете тримати вихованця там, де ви живете, особливо якщо ви орендуєте житло. Внесіть необхідні зміни в своєму будинку або дворі для того, щоб забезпечити комфорт і безпеку тварини.

2. Ніколи не даруйте домашню тварину в подарунок.

3. Якщо ви берете собаку або кота для своїх дітей, пам'ятайте, що відповідальність лежить на вас. Діти, за своєю природою, часто втомлюються від того, що колись було новим і захоплюючим, в тому числі і від їхніх домашніх тварин. Швидше за все, ви будете тим, хто забезпечує більшу частину догляду за вихованцем.

4. Виділіть час на адаптацію собаки з самого початку початку і на те, щоб забезпечувати їй необхідний догляд все життя: прогулянки, харчування, походи до ветеринара.

Скільки коштує утримання собаки?

Поки ви готуєтеся забрати вихованця додому, розгляньте можливі витрати, пов'язані з доглядом за твариною.

Якщо вам потрібно купити все нове, первинні витрати будуть варіюватися в залежності від розміру вихованця:

● нашийник від 70 грн;
● поводок (для собак) від 100 грн;
● підстилка, будка або будиночок від 200 грн;
● посуд від 50 грн;
● іграшки від 30 грн;
● харчування від 200 грн/1 кг;
● одяг для холодної пори року (за необхідності);
● щеплення;
● ветеринарні послуги.

Середня річна вартість залежить не тільки від розміра тварини, але і від віку, стану здоров'я та того, наскільки добре ваш вихованець вже навчений. Утримання цуценя або кошеня коштує дорожче, тому що їм, як правило, необхідна серія візитів до ветеринара для щеплень, більше іграшок, більше нашийників, що необхідно міняти в міру зростання тварини.

Також варто планувати непередбачені витрати. Дрібні собаки можуть жити 15 років і довше, і навіть собаки крупних порід тепер живуть 12 років і більше.

Прямо зараз сотні собачок і котиків чекають в притулку Сіріус своїх господарів і їх найзаповітніше бажання - поїхати додому в сім'ю. З вихованцями притулку можна ознайомитися на сайті Сіріус або приїхати в гості до притулку і познайомитися з тваринами особисто в село Федорівка, недалеко від Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?