"Інноваційна спроба зупинити агресію РФ": влада США презентувала новий проект
Категорія
Політика
Дата публікації

"Інноваційна спроба зупинити агресію РФ": влада США презентувала новий проект

"Інноваційна спроба зупинити агресію РФ": влада США презентувала новий проект
Джерело:  online.ua

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер презентував сайт про агресію Росії в Україні, який він назвав ще одною спробою зупинити Кремль, передає ONLINE.UA з посиланням на Twitter дипломата.

"Наш новий сайт "Протидія російській агресії в Україні" – інноваційна спроба використати знімки з супутників, карти і статистику, щоб деталізувати наслідки російської агресії в Україні".

На сайті представлені дані про ситуацію, що склалася в Україні.

"Після української Революції гідності 2013-2014 рр. (вона ж Євромайдан) Росія незаконно захопила і окупувала Крим і почала збройний конфлікт на сході України. П'ять років по тому Росія продовжує озброювати, навчати, керувати і воювати на боці антиурядових сил на сході України, водночас неправдиво наполягаючи на тому, що вона не є стороною конфлікту", - вказується на сайті.

Окрім того, також викладено хронологію подій від окупації Криму і початку війни на Донбасі в 2014 році до захоплення росіянами українських кораблів у Чорному морі в листопаді 2018 року. Вказано наслідки цих подій для мирного населення та інфрастурктури, перераховані інші гібридні методи війни проти України, до яких вдається Росія, тощо.

"Росія несе пряму відповідальність за біль і страждання в Україні", - підкреслюється на головній сторінці сайту.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше представник Держдепартаменту з питань України  Курт Волкер заявив, що Росія намагається вплинути на вибори в Україні та політику влади.  Окрім того, він зазначив, що Кремль хоче представити уряд України в невигідному світлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?