Угорщина назвала освітній закон в Україні "напівфашистським"
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина назвала освітній закон в Україні "напівфашистським"

Угорщина назвала освітній закон в Україні "напівфашистським"
Джерело:  online.ua

Влада Угорщини назвала "напівфашистським" український закон про освіту і продовжує наполягати на внесенні змін. З даною заявою виступив глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу уряду.

"Україна в даний час має уряд, який топче права меншин, який прийняв "напівфашистський" закон про освіту", - сказав він, додавши, що Угорщина продовжує внесення змін в законодавство.

Окрім того, вказано, Гуйяш відповів на питання щодо президентських виборів в Україні. Він "щиро сподівається, що Угорщина зможе достукатися до нової адміністрації, оскільки вони не змогли спілкуватися з нинішньою".

Варто зазначити, нещодавно угорський прем'єр Віктор Орбан заявляв, що домовленості з чинним політичним керівництвом України для Будапешта не є можливими.

Як відомо, Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО, заявляючи про нібито порушення прав угорців, які живуть в Україні, через положення закону про освіту, яким визначено, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна жорстко і послідовно відповість Угорщини на нові скандальні звинувачення з боку угорського прем’єра Віктора Орбана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?