У Мінсоцполітики анонсували підвищення пенсій
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінсоцполітики анонсували підвищення пенсій

У Мінсоцполітики анонсували підвищення пенсій
Джерело:  online.ua

Міністр соціальної політики України Андрій Рева анонсував підвищення пенсій українцям, які за часів СРСР отримували низькі зарплати, передає ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".

Чиновник підкреслив, що підвищення торкнеться українців, які мають повний страховий стаж, але у них мінімальні пенсії через низькі зарплати ще за часів СРСР.

"Є ті, у кого є страховий стаж повний, але пенсії низькі в силу того, що вони за радянських часів отримали досить низьку заробітну плату. Наприклад, колгоспники, працівники дошкільних установ, вихователі, санітарки в лікарнях. У них завжди була низька зарплата" , - сказав Рева.

 За його словами, Мінсоцполітики шукає доступний механізм підвищення пенсійних виплат цим категоріям українців.

"Згідно із законом, вони отримують те, що є, але весь додатковий ресурс ми направимо саме цим людям", - підкреслив Рева.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні підвищили пенсії військовослужбовцям та особам, які досягли 65-річного віку та мають великий трудовий стаж.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що з 1 березня 2019 року мільйонам українців осучаснять пенсії, у зв’язку з чим розмір виплат збільшиться на 12-17%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?