Щось приховують: бойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ в Донецьку область
Категорія
Україна
Дата публікації

Щось приховують: бойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ в Донецьку область

Щось приховують: бойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ в Донецьку область
Джерело:  online.ua

На півдні від Донецька окупанти на блокпості поблизу Ковського відмовили патрулю СММ ОБСЄ у проїзді. За словами бойовиків, вони не можуть пропустити місію через "проведенням навчань у районі Кловського".

У прес-штабі ООС повідомили, що окупанти і далі перешкоджають діяльності спостерігачів СММ ОБСЄ, передає ONLINE.UA.

Українська сторона заявила, що дії бойовиків є неприпустимими по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЄ.

"Бойовики на блокпостах прикривають "наказами від керівництва" чи "питаннями безпеки", змушуючи команди СММ чекати окремих дозволів чи, навіть, взагалі покинути той чи інший район, непідконтрольний владі України", – додали у прес-службі.

Такі безвідповідальні дії свідчать про те, що "керівництву окупантів є, що приховувати". Саме тому, в ООС вважають, що вони усіляко перешкоджають діяльності міжнародних спостерігачів, цинічно нехтують Мінськими домовленостями та свідомо провокують загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова ОБСЄ Мирослав Лайчак після свого офіційного візиту в якості глави організації в Україні заявив, що шокований умовами життя людей біля лінії зіткнення на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?