Криза у Венесуелі: Кремль побачив "український слід"
Категорія
Світ
Дата публікації

Криза у Венесуелі: Кремль побачив "український слід"

Криза у Венесуелі: Кремль побачив "український слід"
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що США збираються купити для Венесуели велику партію зброї, використавши для цього українське підприємство, передає ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

Чиновниця стверджує, що нібито є дані про те, що компаніями США і їхніх союзників по НАТО опрацьовується питання придбання "в одній зі східноєвропейських країн" великої партії озброєння і боєприпасів для їх подальшої передачі опозиційним силам Венесуели".

За словами дипломатки, мова йде про зразки і аналоги великокаліберних кулеметів, підствольних і автоматичних гранатометів, переносних ЗРК, боєприпаси до стрілецької та артилерійського озброєння різного призначення.

"Доставку вантажу до Венесуели планується здійснити на початку березня декількома партіями через територію сусідньої країни з залученням транспортних літаків Міжнародної експедиторської компанії... У цій абсолютно непривабливій історії простежується й український слід. Зокрема, як ми розуміємо, буде задіяно державне підприємство "Антонов", - сказала Захарова.

За її словами, влада США під виглядом доставки гуманітарної допомоги, запланованої на 23 лютого, стягують до кордону Венесуели спецсили і техніку.

Нагадаємо, масштабні протести в Венесуелі розпочалися кілька тижнів тому після того, як парламент країни оголосив Мадуро узурпатором. На тлі масових протестів голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайд оголосив себе виконуючим обов’язки президента країни. Його визнали багато країн, включаючи США і деяких країн ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Італія заблокувала рішення ЄС про визнання Гуайдо президентом Венесуели.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?