"А ситуація - погана": Угорщина безжалісно розкритикувала Євросоюз
Категорія
Світ
Дата публікації

"А ситуація - погана": Угорщина безжалісно розкритикувала Євросоюз

"А ситуація - погана": Угорщина безжалісно розкритикувала Євросоюз
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан жорстко відреагував на критику ЄС, який невдоволений новою антиєвропейською кампанією Будапешта, нагадавши про утиски свободи слова у радянські часи, передає ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Угорський політик вкотре звинуватив європейську владу у тому, що вони не звикли до критики, згадавши про часи Габсбурзької монархії. Він заявив, що "неможливо розпочати кампанію, немовби ми наприкінці ХІХ століття, у часи Франца Йосифа, і казати, що все дійсно дуже добре, що я задоволений всім, у той час як одна з найбільших економік світу покидає Європейський Союз, а мільйони мігрантів потрапили до Європейського Союзу".

"Хтось повинен нести відповідальність за це, а правда полягає в тому, що відповідальність лежить на лідерах європейських інституцій", - сказав Орбан, додавши, що "говорити про те, якою є ситуація, було неможливо у радянські часи". "А ситуація погана", - додав він.

Окрім того, політик стверджує, що всі, хто приймає рішення в ЄС, хочуть збільшити міграцію, а міграція означає, "що Європа більше не буде належати європейцям". На запитання про очікувану зустріч ЄНП наступного тижня Орбан відповів, що Угорщина готова сперечатися щодо пунктів своєї кампанії. Водночас він не торкнувся питання про членство своєї партії в ЄНП.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше угорський прем’єр-міністр  Віктор Орбан заявив, що звіт комітету Європарламенту щодо порушення  Угорщиною правил та цінностей Європейського союзу є образою угорської нації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?