Безпека в Європі існує тільки з Росією: німецький політик виступив з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Безпека в Європі існує тільки з Росією: німецький політик виступив з резонансною заявою

Безпека в Європі існує тільки з Росією: німецький політик виступив з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Депутат парламенту Німеччини Юрген Тріттін заявив, що безпека в Європі неможлива без Росії. Він звинуватив президента США Дональда Трампа в "хаотичній диструктівності", через що весь світ опинився під загрозою.

Про це Тріттін написав написав в статті для газети Frankfurter Rundschau, передає ONLINE.UA.

Німецький депутат вважає, що НАТО потрібно вивести з Європи свою тактичну ядерну зброю, а також відмовитися від протиракетної оборони США, якщо Росія в свою чергу теж готова до роззброєння.

"Настав час для європейської ініціативи з роззброєння. Адже безпека в Європі існує тільки з Росією", - підкреслив він.

Тріттін також назвав політику Трампа, "неоконсервативну агресивність" віце-президента США Майкла Пенса і помічника президента США з нацбезпеки Джона Болтона "токсичною сумішшю", яка ставить під загрозу весь світ.

"Безпека буде гарантована тільки в світі без ядерної зброї", - додав Тріттін, нагадавши, що ядерна зброя є у Франції, Великої Британії, Китаю та інших країн.

Тріттін розкритикував главу МЗС Німеччини Хайко Мааса за те, що той "вказує тільки на Росію" як на джерело погіршення ситуації. Канцлерка Ангела Меркель, на думку депутата, теж неправа. Він переконаний, що збільшення військових витрат тільки "підстьобне гонку озброєнь".

Нагадаємо, 2 лютого США і Росії припинили дію двостороннього договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Вашингтон вимагає, щоб Росія знищила ракети 9М729, характеристики яких суперечать ДРСМД. Однак Росія заперечує ці порушення і відмовляється виконувати вимогу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії випробували ядерну ракету, яку раніше хвалився Путін. У ракетобудівній галузі запевнили, що випробування "Буревісника" пройшли успішно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?