Путін хоче провести сталінську депортацію: Чубаров розповів, чого чекати в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін хоче провести сталінську депортацію: Чубаров розповів, чого чекати в Криму

Путін хоче провести сталінську депортацію: Чубаров розповів, чого чекати в Криму
Джерело:  Укрінформ

Російський президент Володимир Путін хоче депортувати всіх кримських татар з окупованого півострова, як це робив радянський диктатор Йосип Сталін в 1944 році.

Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Сьогодні очевидно для всіх, що російська окупаційна адміністрація цілеспрямовано витісняє за межі півострова кримських татар - корінний народ Криму. Путін намагається повторити шлях Сталіна, який депортував кримськотатарський народ в 1944 році", - заявив Чубаров.

Він пояснив, що витіснивши кримських татар з півострова, Росія хоче перетворити Крим в "исконно русский". Чубаров переконаний, що ця військова авантюра Кремля закінчиться міжнародним трибуналом.

"На лаві підсудних опиняться всі ті, хто окупував Крим, хто винен у вбивстві понад 13 тисяч українських громадян, ті, хто продовжують здійснювати в окупованому Криму геноцид по відношенню до кримських татар та українців", - підкреслив Чубаров.

Раніше представник Меджлісу Іскандер Барієв заявляв, що Росія намагається вижити корінне населення окупованого Криму - кримських татар і заселити півострів бурами-африканцями європейського походження.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії придумали, як заселити окупований Крим жителями Сибіру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?