Введення надзвичайного стану в США: Трамп пригрозив Конгресу
Категорія
Політика
Дата публікації

Введення надзвичайного стану в США: Трамп пригрозив Конгресу

Введення надзвичайного стану в США: Трамп пригрозив Конгресу
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп заявив, що скористається правом вето, якщо Конгрес відмовиться вводити надзвичайний стан в країні для фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press

"Накладу я вето? 100 відсотків", - наводить джерело слова Трампа.

Відзначається, що в разі введення режиму надзвичайного стану в США, значна частина стіни буде добудована вже до вересня 2020 року, тобто до нових виборів глави держави. Такі терміни раніше називав старший радник президента США Стівен Міллер.

Нагадаємо, в Білому домі оцінюють будівництво стіни на кордоні з Мексикою в $ 8 млрд, $ 3 млрд з цієї суми влада зможе отримати на реалізацію проекту за допомогою режиму надзвичайного стану. Проти цього рішення Трампа категорично проти виступають конгресмени. Американські ЗМІ повідомляють, що проти введення надзвичайного стану в США готові проголосувати не тільки демократи, але і республіканці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський глава Дональд Трамп підписав документ про введення надзвичайного стану в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?