Жорсткі мита: Євросоюз готує удар по США
Категорія
Політика
Дата публікації

Жорсткі мита: Євросоюз готує удар по США

Жорсткі мита: Євросоюз готує удар по США
Джерело:  online.ua

Євросоюз відповість США, якщо Трамп вирішиться на введення штрафних мит на імпорт європейських автомобілів і запчастин до них. Відповідний крок може торкнутися американських автомобілів, вугілля і хімікатів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

За даними джерела, знайомого з ходом переговорів в Бухаресті, в даний момент європейські чиновники працюють над списком товарів з США, загальний обсяг імпорту яких становить 22,7 млрд доларів. Відомо, що в цей список потраплять тільки вироблені в США товари, а не ті, які випускаються під американськими марками в інших країнах.

Нагадаємо, раніше гендиректор Єврокомісії з питань торгівлі Жан-Люк Демарто повідомляв, що Європейський союз введе мита на імпорт американських товарів на загальну суму 20 млрд євро, в разі якщо США введуть додаткові мита на європейські автомобілі. Офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас також запевняв, що ЄК негайно відреагує, якщо Трамп підвищить мита для європейського автопрому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина закликала ЄС рішуче відповісти США на жорсткі мита.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?