В Євросоюзі остаточно вирішили змінити правила безвіза: перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В Євросоюзі остаточно вирішили змінити правила безвіза: перші подробиці

В Євросоюзі остаточно вирішили змінити правила безвіза: перші подробиці
Джерело:  online.ua

З 2021 року Євросоюз вводить обов'язкову попередню онлайн-реєстрацію для безвізових поїздок в системі ETIAS. Нововведення торкнуться громадян всіх країн світу, які мають безвіз з ЄС, включаючи США, Канаду, Австралію і Україну.

Про це повідомила Державна міграційна служба України в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Без неприємних сюрпризів: з 2021 року безвізові поїздки в ЄС стануть більш прогнозованими. ЄС нарешті впроваджує глобальну електронну систему безпеки, яка дозволить попередню онлайн реєстрацію громадян, які планують відвідати ЄС за умовами безвізового режиму", - йдеться в повідомленні.

У ДМС пояснили, що термін дії онлайн-реєстрації становитиме три роки незалежно від кількості поїздок. Її вартість складе 7 євро, дітей до року можна буде реєструвати безкоштовно. У відомстві уточнили, що сама процедура реєстрації буде максимально простою - "не складніше, ніж онлайн реєстрація на авіарейс".

У Міграційний службі підкреслили, що головною перевагою нововведення є те, що людина заздалегідь дізнається про можливі ускладнення з в'їздом в ЄС - наприклад, через порушення європейських міграційних правил, які особа вчинила раніше.

"Тобто відмов безпосередньо на кордоні стане набагато менше", - додали в ДМС, нагадавши, що нові правила безвізових поїздок в ЄС вступлять в силу тільки з 2021 року, а до цього моменту режим поїздок буде залишатися незмінним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Євросоюзі виступили з важливою заявою щодо України і безвіза.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?