Порошенко пояснив, чому в Україні скасували святкування 23 лютого
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко пояснив, чому в Україні скасували святкування 23 лютого

Порошенко пояснив, чому в Україні скасували святкування 23 лютого
Джерело:  online.ua

Святу 23 лютого, тому дню, коли країна-агресор Росія відзначає день своєї армії, не місце в Україні. Україна має свій справжній державний і народний День захисника Вітчизни, який відзначається 14 жовтня.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львова, повідомляє ONLINE.UA.

Український гарант згадав 2014 рік, коли прийняв рішення скасувати святкування 23 лютого в Україні. Зокрема, він зупинився на подіях в Криму, який тільки починали окуповувати "зелені чоловічки". За словами Порошенка, коли він підійшов до Верховної Ради півострова, то її всю оточили російські військові, а всередині було темно і порожньо.

"Вдумайтеся, тоді в лютому 2014 року День російської армії був українським державним святом. Такою була Україна. І його скасування було моїм першим президентським рішенням. Сьогодні кожен українець знає про наш український справжній День захисника Вітчизни 14 жовтня", - сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що львів'янам не потрібно пояснювати, чому для Дня захисника України він обрав дату 14 жовтня, коли християни відзначають Покрова Пресвятої Богородиці. Він вважає, що добре, коли державні і народні свята поєднуються. Тоді, на думку Порошенка, вони дуже швидко заходять, і у людей навіть думки немає святкувати 23 лютого.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко підписав зміни до Конституції, які закріплюють прагнення України стати членом Європейського Союзу і НАТО. Він зробив це на позачерговому засіданні Верховної Ради, присвяченому 5-річчю російської агресії проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?