В Україні планують побудувати завод зрідженого газу - ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні планують побудувати завод зрідженого газу - ЗМІ

В Україні планують побудувати завод зрідженого газу - ЗМІ
Джерело:  online.ua

Компанія "Нафтогаз України" планує побудувати завод зрідженого газу на Хрестищенському газовому родовищі, в Харківській області. Тендер з вибору генпідрядника оператор родовища ПАТ Укргазвидобування оголосить в кінці лютого - на початку березня 2019 року.

Про плани Нафтогазу побудувати в Україні завод зрідженого газу повідомив портал EnKorr, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що технічно-економічне обґрунтування проекту вже готове. Далі буде створений робочий проект, після чого почнуться поставки і монтаж обладнання та пусконалагоджувальні роботи.

За проектом передбачається, що завод зрідженого газу буде працювати з потужністю до 100 тисяч тонн на рік. Очікується, що запуск заводу відбудеться в 2020 році.

Нагадаємо, "Укргазвидобування" є найбільшим видобувачем природного газу і найбільшим виробником зрідженого вуглеводневого газу в Україні. У 2018 році випуск ЗВГ склав 165 тисяч тонн. До складу підприємства входить п'ять виробництв: в Базилівщині, Яблунівці, Шебелинську, Тимофіївці і Юльївці.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Кабміні розповіли, коли Україна зможе відмовитися від імпортного газу. За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, це стане можливим в найближчі 5 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?