Порошенко назвав двох головних ворогів України
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко назвав двох головних ворогів України

Порошенко назвав двох головних ворогів України
Джерело:  online.ua

В України зараз є два вороги - Росія і бідність. Про це заявив український глава Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Львівської області, яке відбулося в конференц-залі стадіону «Арена Львів», повідомляє ONLINE.UA.

Порошенко підкреслив, що з країною-агресором Росією Україні потрібно укласти "холодний мир", щоб російські військові і озброєння були прибрані з української території. Він підкреслив, що український народ вже поховав плани Путіна по розтерзанню України.

"Ми захистили країну від знищення, від розтерзання, тому що потім, коли Путін зрозумів, що Західну Україну не переконати, він вирішив розколоти Україну по Дніпру, створивши на базі дев'яти 9 областей "Новоросію" або "Малоросію". Перше, що ми зробили - ми поховали проект розтерзання України, ми поховали проект багатовекторності, яким нас годували довгі 23 роки. Ми об'єднали країну ", - сказав Порошенко.

Порошенко вважає, що метою Путіна в Україні були не Крим і Донбас. Російський президент, на думку українського лідера, використовував ці регіони як важелі тиску на всю країну.

"Саме для цього була розгорнута дискусія про «федералізацію», про «Київ, почуй Донбас», щоб Путін давав нам дозвіл, куди нам треба рухатися. Протягом 5 років війни українці переконливо довели, що у Путіна ніяких дозволів питати не будуть, український народ сам буде визначати, куди йому рухатися, а Кремль не буде ставити Україні та Європі в цілому своїх умов", - додав Порошенко.

Він також заявив, що ще одним головним завданням для України є економічне зростання.

"Для мене принципово важливо, щоб економічне зростання було точно відображено в кишені пенсіонера з Жовкви або шахтаря з Червонограда. Це наше з вами завдання", - додав Порошенко, підкресливши, що вірить в те, що Україна перетвориться на країну вільних, багатих і щасливих людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко пояснив, чому скасував святкування 23 лютого в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?