Макрон закликав країни ЄС стати незалежними від Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон закликав країни ЄС стати незалежними від Росії

Макрон закликав країни ЄС стати незалежними від Росії
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що європейське сільське господарство знаходиться в залежності від інших країн, в тому числі від Росії. Він закликав країни ЄС змінити цю ситуацію і переглянути загальноєвропейську сільськогосподарську політику, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

У суботу, 23 лютого, виступаючи на відкритті 56-го Міжнародного сільськогосподарського салону в виставковому центрі Порт-де-Версаль, Макрон заявив, що сільське господарство Європи знаходиться під загрозою, яка полягає в залежності ЄС від інших держав. Зокрема, на думку Макрона, загрозу європейському сільському господарству становить і залежність від імпорту російських фосфатних добрив.

Французький лідер також підкреслив, що всього за кілька років виробництво російської пшениці подвоїлося. Тому він вважає, що Європі потрібно забезпечити свій продовольчий, екологічний і сільськогосподарський суверенітет, та стати незалежною від РФ.

Нагадаємо, раніше Макрон запропонував створити армію Європи, яка зможе захищати не тільки від агресії Росії і Китаю, але і від США. Його підтримала канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Вона заявила, що європейці давно повинні взяти свою долю у власні руки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон звинуватив Росію у втручанні в кризу у Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?