Росія надійніше, ніж Україна: в Німеччині відзначилися черговою резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія надійніше, ніж Україна: в Німеччині відзначилися черговою резонансною заявою

Росія надійніше, ніж Україна: в Німеччині відзначилися черговою резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Німеччині потрібно якомога більше варіантів для закупівлі газу, тому газопровід "Північний потік - 2" відповідає інтересам країни. Прямі поставки газу з Росії до Німеччини будуть надійнішими, ніж транзит російського газу через українську газотранспортну систему.

З такою резонансною заявою виступив прем'єр-міністр федеральної землі Баварія (Німеччина), голова партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) Маркус Зедер в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung, повідомляє ONLINE.UA.

"Я не можу зрозуміти, чому транспортування газу з Росії по трубопроводу через Україну повинно бути надійніше прямих поставок з Росії в Німеччину", - заявив прем'єр Баварії.

Він підкреслив, що оскільки Німеччина відмовляється від ядерної енергії і від вугілля, для неї гранично важливо забезпечити надійне енергопостачання. Що стосується світової політики, то він також встав на сторону Росії. Зедер заявив, що "Москва не сидить на лаві покараних", хоч і зробила певний внесок у те, що її відносини із Заходом погіршилися.

Зедер також прокоментував загрози віце-президента США Майкла Пенса, зроблені під час Мюнхенської конференції з приводу закупівель енергоносіїв "зі Сходу". Він вважає, що за цими погрозами стоять "інтереси" американців, які самі хочуть продавати газ в Європі.

"Переслідувати свої інтереси в економіці це нормально. Однак непереконливо пов'язувати такі інтереси з питаннями безпеки. Складно зрозуміти, коли американський уряд називає німецькі машини ризиком для національної безпеки, а потім сидить разом з нами за один столом в рамках НАТО", - додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Бундестазі закликали Меркель жорстко натиснути на Путіна і відмовитися від "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?