Вперше в історії: Саудівська Аравія призначила послом в США жінку
Категорія
Світ
Дата публікації

Вперше в історії: Саудівська Аравія призначила послом в США жінку

Вперше в історії: Саудівська Аравія призначила послом в США жінку
Джерело:  online.ua

Саудівська Аравія призначила нового посла США. Вперше в історії королівства їм стала жінка - принцеса Рима бинт Бандар бен Султан бен Абдель Азіз Аль Сауд. Указ про її призначення вже підписав король, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС Саудівської Аравії.

До принцеси послом Саудівської Аравії в США був старший син короля Халед бен Салман, який займав свою посаду з квітня 2017 року. Його довелося зняти з посади через вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі в жовтні минулого року в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі. У Вашингтоні вважають, що наслідний принц несе особисту відповідальність за жорстоке вбивство журналіста.

Про принцесу Риму бинт Бандар бен Султан бен Абдель Азіз Аль Сауд, яка стала новим послом Саудівської Аравії в США, відомо, що вона - дочка принца Бандара, який очолював саудівську дипломатичну місію у Вашингтоні з 1983 по 2005 роки. Вона відома своєю позицією як захисниця прав жінок. У 2014 році Forbes включив принцесу в список 200 найвпливовіших жінок в арабському світі.

Принцеса Рима також активно займається підприємництвом. Крім цього вона виступає за здоровий спосіб життя та є членом Олімпійського комітету країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Саудівській Аравії жінкам вперше дозволили працювати нотаріусами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?