Загроза безпеки всієї Європи: в НАТО висунули гучне звинувачення Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Загроза безпеки всієї Європи: в НАТО висунули гучне звинувачення Росії

Загроза безпеки всієї Європи: в НАТО висунули гучне звинувачення Росії
Джерело:  online.ua

Росія, анексувавши Крим, змінила північноатлантичну середу безпеки. РФ в НАТО вважають єдиним суперником, який знищує світовий порядок.

Про це заявив заступник головнокомандувача збройних сил НАТО в Європі генерал Джеймс Еверард, передає ONLINE.UA з посиланням на Польське радіо.

Виступаючи в Європейському парламенті на засіданні підкомітету безпеки і оборони, де обговорювалися загрози європейській безпеці, Еверард підкреслив, що після розпаду СРСР всі держави визнали мир чимось даним раз і назавжди. Але Росія в 2014 року пішла на анексію Криму, чим шокувала весь світ.

"У 2014 ми були шоковані, коли Росія анексувала Крим. Це повністю змінило євроатлантичну середу безпеки. Ми не були до цього готові", - підкреслив Еверард.

Генерал додав, що єдиним суперником НАТО є Росія, яка хоче відбудувати свою позицію, знищуючи міжнародний порядок. При цьому, на думку Еверарда, головною метою Путіна є не перемога в тривалій війні, а реалізація коротких кампаній з конкретною метою, за допомогою гібридної війни, в яку входять стратегічне залякування, дезінформація і дестабілізація.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український глава Петро Порошенко назвав двох головних ворогів України. Це Росія і бідність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?