"Путін, всіх не перестріляєш": в Росії пройшли масштабні марші пам'яті Бориса Нємцова
Категорія
Світ
Дата публікації

"Путін, всіх не перестріляєш": в Росії пройшли масштабні марші пам'яті Бориса Нємцова

"Путін, всіх не перестріляєш": в Росії пройшли масштабні марші пам'яті Бориса Нємцова
Джерело:  online.ua

24 лютого в містах Росії пройшли масштабні марші пам'яті російського опозиціонера Бориса Нємцова, якого вбили чотири роки тому в Москві. У Москві на мітинг зібралося понад 10 тисяч людей. Вони пройшли по Петровському, Різдвяному та Стрітенському бульварах до Проспекту академіка Сахарова, вигукуючи красномовні гасла проти путінського режиму, повідомляє ONLINE.UA.

Росіяни на мітинг прийшли з плакатами з написами: "Всіх не перестріляєш", "Імпічмент - люстрації", "Росія буде вільною". При цьому учасники маршу скандували: "Путін - злодій!", "Україна, ми з тобою!", "Путін - ганьба Росії!", "Геть владу чекістів!", "Свободу політв'язням!".

Аналогічна акція пам'яті Бориса Нємцова відбулася і в Санкт-Петербурзі - на площі Леніна перед Фінляндським вокзалом. В акції брали участь близько 1500 людей. Вони тримали в руках портрети Бориса Нємцова і плакати з написами: "Путін повинен відповісти, хто замовник", "Нємцова замовив Кадиров, щоб зробити подарунок Путіну", "Герої не вмирають", "Не забудемо, не пробачимо!".

Нагадаємо, Бориса Нємцова застрелили в ніч на 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. Виконавці злочину засуджені до тривалих термінів тюремного ув'язнення, але замовники вбивства не знайдені досі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 10 лютого по всій Росії пройшли масштабні акції протесту під назвою "Марш материнського гніву". Сотні росіян вийшли на вулиці своїх міст, виступаючи проти путінської влади і політичних репресій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?