Замість грошей і нагород: Росія почала зачищати учасників анексії Криму та окупації Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

Замість грошей і нагород: Росія почала зачищати учасників анексії Криму та окупації Донбасу

Замість грошей і нагород: Росія почала зачищати учасників анексії Криму та окупації Донбасу
Джерело:  online.ua

У Росії проводять масштабну зачистку серед членів організації "ЕНОТ", які брали активну участь в анексії Криму та окупації Донбасу під кураторством російських силовиків. Проти них масово порушують кримінальні справи, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новую газету.

За даними джерела, неофіційну частину "брудної" роботи в Україні виконували члени військово-патріотичних організацій, а саме "ЕНОТ", під кураторством силовиків. Тепер куратори почали прибирати "хвости", порушуючи кримінальні справи проти екс-підлеглих.

"Все колишні "єноти" знаходяться в активній розробці. Деякі вже заарештовані за серйозним і при цьому "неполітичним" статтями. Це називається - пустити в расход", - сказано в повідомленні.

В інтерв'ю журналістам один з колишніх "єнотів" розповів, чому замість грошей і нагород проти членів організації порушують кримінальні справи.

"У нас все не так просто. Мало мати «папу», потрібно бути йому потрібним. Ти сам знаходиш теми, пропонуєш, якщо сподобається, ти працюєш, і тоді ти прикритий з усіх боків. Головне - не лаятися, навіть коли тебе куратори обманюють, а вони це роблять часто. Наш командир був не згоден з таким підходом. Тепер командир - в СІЗО, з ним працюють співробітники ФСБ. Є над чим подумати, правда?", - пояснив він.

У повідомленні газети також зазначено, що "єноти" їздили на Майдан, проникали аж до штабу. Вони брали участь у сутичках в Криму на перешийку спільно з козаками і "Беркутом". Потім приєдналися до Стрєлкова в Слов'янську, а також почали супроводжувати так звані гуманітарні вантажі з РФ на Донбас.

"На території "ЛНР" "єнотам" видавали зброю, вони її отримували при заїзді в "республіку", а при виїзді здавали в комендатуру."Єноти" встигли повоювати", - уточнили в газеті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що "іхтамнети" Путіна подали скаргу до Міжнародного суду за незаконне використання людей у військових цілях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?