Як підняти рівень гормону щастя - прості та ефективні поради
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як підняти рівень гормону щастя - прості та ефективні поради

Як підняти рівень гормону щастя - прості та ефективні поради
Джерело:  online.ua

Щоб значно збільшити рівень дофаміну в організмі потрібно запам'ятати кілька простих, проте дуже ефективних порад, які також допоможуть уникнути проблем з настроєм, увагою, пам'яттю і мотивацією, передає ONLINE.UA з посиланням на "Медікфорум".

Привило №1:  їжте більше продуктів з високим вмістом тирозину – амінокислота здатна перетворюватися в організмі в гормон задоволення. Також його можна отримати з іншої амінокислоти – феніланіну. Ці компоненти містяться в продуктах з тваринним і рослинним білком: яйцях, рибі, бобах, курці, авокадо, горіхах, бананах, яловичині, індичці, молочної продукції.

Правило №2: не пийте каву. Дійсно, вона відмінно бадьорить, але при цьому рівень дофаміну знижується після миттєвого сплеску. Тому краще відмовитися від напоїв з кофеїном.

Правило №3: використовуйте медитацію для того, щоб збільшити рівень дофаміну. Численні дослідження показують, що цей метод здатний збільшити рівень гормону задоволення - у людини покращується настрій і увагу.

Правило №4: забудьте про шкідливі жири. Як правило, більша частина шкідливих жирів міститься в молочних продуктах, тваринному жирі, солодощах та фастфудіі. А жири можуть заблокувати передачу сигналів дофаміну в головний мозок.

Правило №5: якісний сон. Сон дуже впливає на рівень дофаміну. Виспана людина відчуває себе набагато краще. Справа в тому, що під час сну, природний шляхом збільшується вироблення гормону задоволення. А ось через його брак або поганий сон, можна істотно нашкодити собі – знизити концентрацію дофаміну.

Окрім того, не забувайте, що збільшують рівень гормону щасття:

  1. Музика, яка вам подобається;

  2. Масаж;

  3. Прогулянки на свіжому повітрі;

  4. Сонце;

  5. Фізична активність;

  6. Підвищення рівня магнію в організмі.

Раніше ONLINE.UA пояснював, чому нас дратують щасливі люди в соцмережах. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?