У Порошенко нарешті прокоментували заяву Тимошенко про імпічмент
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенко нарешті прокоментували заяву Тимошенко про імпічмент

У Порошенко нарешті прокоментували заяву Тимошенко про імпічмент

Керівник департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко прокоментував резонансну заяву Юлії Тимошенко, нагадавши, що закону про імпічмент президента в Україні немає, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Як можна почати процедуру імпічменту без закону про імпічмент? Прекрасна історія!", - сказав він.

Зазначимо, що після розслідування журналістів "Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)" Тимошенко заявила про початок процедури імпічменту.

Як відомо, окремого закону про імпічмент президента немає, але за 111 статтею Конституції президента можна зняти з посади в порядку імпічменту в разі вчинення ним державної зради чи іншого злочину. Питання про усунення президента України з посади ініціює більшість від конституційного складу Верховної Ради. Для проведення розслідування парламент створює спеціальну тимчасову слідчу комісію, до складу якої включають спеціального прокурора та слідчих. За роки незалежності України процедуру імпічменту жодного разу не застосовували.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд в Лондоні ухвалив рішення за позовом Петра Порошенко проти британської корпорації ВВС на користь президента України. Суддя на попередніх слуханнях заявив, що матеріал журналістів носить однобокий характер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?