Лауреат "Оскара" неочікувано звернувся до влади РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Лауреат "Оскара" неочікувано звернувся до влади РФ

Лауреат "Оскара" неочікувано звернувся до влади РФ
Джерело:  online.ua

Лауреат премії "Оскар", мексиканський режисер Альфонсо Куарон закликав звільнити утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова. Про це повідомив центр "PEN America" у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Лауреат "Оскара" Альфонсо Куарон приєднався до нас із закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, центр також розмістив фото Куарона, на піджаку якого прикріплено значок із написом FreeSentsov.

Варто зазначити, що напередодні Альфонсо Куарон отримав премію "Оскар" у категорії "Найкращий режисер" за фільм "Рома" (Roma).

Як відомо, український режисер Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці теракту в анексованому Криму. Свою провину він не визнає. У 2018 році режисер 145 днів тримав голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів і і став лауреатом правозахисної премії імені Андрія Сахарова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Святослав Вакарчук пише музику до фільму за твором Олега Сенцова, який український політв’язень у РФ представив ще до початку війни та анексії Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?